Blog

Poboljšajte rezultate vježbanja pomoću kiropraktičke njege

Ako gledamo da je za krajnji cilj vježbanja dobivanje na snazi, gubitak kilograma i očuvanje zdravlja želimo Vam skrenuti pažnju na kiropraktičarsku njegu kojom možete poboljšati rezultate vježbanja. 

Bilo da vježbate , kao rekreativac, nekoliko puta tjedno po pola sata/sat ili (kao profesionalac) svakodnevne vježbe u trajanju od nekoliko sati, vodeći računa o vratu, leđima i kralježnici, možete si pomoći da što više izvučete iz treninga kako bi mogli dugo uživati u očuvanju vašeg cjelokupnog zdravlja.

Uz korištenje kiropraktičarskih tehnika doživjeti ćete manje boli tokom treninga jer je kiropraktičarska njega izvrstan način za smanjenje i sprječavanje boli. Ovu tezu smo dokazali penjući se na Kilimanjaro na svojim kolegama, članovima iste ekspedicije. 

Glavni fokus kiropraktičke njege je održavanje kralježnice u pravilnom položaju te time osiguravanje pravilne komunikacije između mozga i ostatka tijela. Leđa, vrat, glava i zglobovi čine primarna područja na koja se ljudi najviše žale da osjećaju boli i ukočenosti nakon vježbanja. Ako barem jednom tjedno posjećujete kiropraktičara tijekom najintenzivnijeg ciklusa vježbanja možete ublažiti bol i ukočenost. Tijekom nekih vježbi mišići se mogu upaliti, tekućina se može nakupljati u zglobovima, kosti i ligamenti mogu se istegnuti ili stisnuti, a vraćanje stvari u cjelokupni balans pomaže vam da se osjećate bolje i također osigurava da se ne ozlijedite.

 

Vrlo često naši pokreti su ograničeni, najbolje to možete vidjeti kada okrenete svoj vrat u lijevo ili desno. Puni pokret je tada kada vam sredina brade prilikom izvođenja tog pokreta bude minimalno postavljena u ravninu s vašim ramenom. Mnogi od nas suočeni su s smanjenim rasponom pokreta. Kiropraktika nam osigurava fleksibilnost zglobova i ligamenata, a to zauzvrat može pomoći u povećanju opsega pokreta tijekom normalnih aktivnosti, a također i tijekom izvođenja rutinske vježbe.

Tijekom izvođenja vježbi snage uz korištenje utega i raznih sprava u teretani, raspon pokreta je vrlo važan, a prevelika guranja/iskakanja van svojih granica mogu rezultirati ozljedama. Bazičan primjer- podizanje grije iz čučnja. Ukoliko ne izvodimo pravilan pokret, a opteretimo se velikom težinom, vrlo lako dolazi do ozljede.  Dakle, držanje labavih tetiva i osiguravanje slobodnog raspona pokreta minimizira rizik od ozljeda.

Kiromax tim je oduševljen što može pomoći mnogim profesionalnim sportašima kao i rekreativcima u njihovim naporima na unaprijeđenu svog zdravlja. 

Naš individualni pristup svakom pacijentu i dugogodišnje iskustvo pokazali su se uspješnima kod mnogih pojedinaca. Naš cilj je da izvučete maksimalno iz svojih treninga bez strahova o velikoj bolji, ozljedi ili ukočenosti.  

Rekli smo da redoviti kiropraktičarski tretmani radi na tome da vam poboljšavaju snagu kostiju i mišića. Kako? Ispravno održavanje zglobova, ligamenata i kostiju tijela jako je važno jer kad nešto isključite na jednom području, to će često stvoriti probleme u cijelom tijelu. Na primjer, kada uvrnete gležanj i počnete šepati kako biste to nadoknadili, primijetit ćete da vas bole leđa, pa čak i vrat i ramena mogu početi boljeti. To je zbog toga što hodanje na nepravilan način izbacuje vašu kralježnicu iz balansa. Zbog toga je kiropraktička skrb važna - kada su vam leđa u pravilnom položaju to smanjuje stres koji se postavlja na kosti, mišiće i zglobove. Nadoknada za slaba područja događa se puno manje, rezultat je uravnoteženiji i zdraviji trening koji pomaže poboljšati mišiće, kosti i tijelo.

Poboljšanje vježbi uz redovite kiropraktičarske tretmane je velika stvar i to je nešto što ne možete postići sami. 

Za više detalja o kiropraktičarskim tretmanima kontaktirajte nas


    Pacijenti koji pate od slijedećih stanja su kod nas na točnoj adresi:

    • Glavobolja
    • Nestabilnosti
    • Vrtoglavica
    • Bol u vratu
    • Bolna pokretljivost
    • Pogrbljeno držanje
    • Bol u rukama
    • Bol između lopatica
    • Križobolja
    • Išijas
    • Diskus hernija
    • Skolioza
    Newsletter

    Saznajte prvi pogodnosti i novosti - PRIJAVITE SE se na Kiromax newsletter!

    Hvala, Vaša email adresa je zabilježena, provjerite e-mail kroz minutu i potvrdite Vaš zahtjev.



      
      
    Rezervirajte termin

    Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku.

    Telefon E-mail
      
      
    RADNO VRIJEME
    • PONEDJELJAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
    • UTORAK I SRIJEDA:09:00 – 15:00
    • ČETVRTAK:15:00 – 18:30
    • PETAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
    • :
    Kontakt

    +385 (0)1 243-1116
    Srebrnjak 18
    Zagreb, Croatia 10000