Ordinacija

Dr. Michael Šantek

Dr. Michael Šantek međunarodno je priznat stručnjak. Svoju diplomu stekao je 1997. godine na Life Chiropractic College West u Kaliforniji (USA) gdje je diplomirao s titulom dr. Kiropraktike. Danas  je vlasnik dvije ordinacije za kiropraktiku, jedna se nalazi u Zagrebu, a druga u Munchenu.

Mnoge poznate ličnosti, kao i vrhunski sportaši odabrali su za kiropraktičarske usluge kiropraktičke centre Kiromaxa. Neki od njih su Iva Majoli, Axel Ross i njegov bend Guns and Rosses te mnogi drugi.

Trenutno radi na stvaranju vlastite franšize u skladu s visokim standardima kiropraktike prožetih kroz vlastitu misiju o vrhunskoj usluzi i zdravlju pacijenta kao primarnim ciljem, a u skladu sa vizijom kompanije da Kiromax postane Brand No1 za kiropraktiku na području EU. 

Od 1998. godine djeluje na području Hrvatske, a iste je godine otvorio i svoju prvu ordinaciju u Zagrebu. Kontinuirano sudjeluje na kongresima i seminarima kako bi se educirao i svojim pacijentima mogao pružiti najbolju kiropraktičarsku njegu. Barcelona, Madrid, Malaga, Amsterdam, London, Rimini, Rim, Pariz, Budimpešta, Las Vegas samo su neki od gradova koje je posjetio radi  kontinuirane edukacije iz područja Neurologije, Active Release Technique, Sakro Occiptal Technique i Practice Management-a. 

Na tjednoj bazi priprema predavanja za svoje pacijente kako bi ih mogao podučiti kako održavati svoju kralježnicu zdravom kroz svakodnevne aktivnosti te koliko ona utječe na naš život. 

Educirao se zajedno s ostalim svjetskim liderima u profesiji, kao što je primjerice Marc Hudson, suosnivač Barcelona Chiropractic College, ili Ron Oberstein, predsjednik Life Chiropractic College West te Marc Postels,  koji je lider profesije u Australiji. 

Od samog početka djelovanja u Hrvatskoj vizija dr. Šantek-a je zakonska regulacija kiropraktike na području Hrvatske. Udruženje hrvatskih kiropraktičaraosnovano je 2000. godine, a dr. Šantek je jedan od suosnivača. Od 2002. do 2014. obnaša funkciju predsjednika Udruženja. Sudjelovao je na brojnim inicijativama na temu regulacije alternativne „scene“ na području Hrvatske, kao i na stručnim skupovima s ciljem približavanja kiropraktike medicinskoj znanosti. Tako je sudjelovao i na Simpozijimaod 2002. – 2006. godine u organizaciji Reumatološkog odjelau prostorijama KBC Sestre milosrdniceu Zagrebu. U MEDIX-u, hrvatskom medicinsko-znanstvenom časopisu, objavio je rad na temu Kiropraktika i Cervikobrahijalni sindrom. 

Dr. Šantek je i inicijator radne skupine za regulaciju kiropraktike, akupunkture i homeopatije u Hrvatskoj liječničkoj komoriu Zagrebu. Djelovao je kao potpredsjednik te skupine sastavljene od medicinskih djelatnika. Cilj skupine je bio donošenje prijedloga za zakonsku regulativu tih nemedicinskih djelatnosti. Prijedlog je donesen, no nažalost još uvijek zakon nije proveden.  

Dr. Šantek u Hrvatskoj javnosti poznat je i kao aktivni sudionik javnih rasprava i suradnik medija koji kontinuirano djeluje u educiranju javnosti po pitanju kiropraktike. S tim ciljem sudjelovao je u mnogim TV emisijama, objavio velik broj članaka u dnevnim, tjednim i mjesečnim novinama ili časopisima, stalni je vajnski suradnik u časopisu Doktor u kući. Sudjelovao je uživo u kontakt emisijama na radiju i na televiziji.

Na konferencijama organiziranih od Europskog kiropraktičarskog saveza (ECU) i World Federation of Chiropracti (WFC) ponosno je, iz godine u godinu, predstavljao Udrugu hrvatskih kiropraktičara.

Kao član FISCO-asudjelovao je na Mediteranskim igrama u Tunisu 2001. godine kao doktor kiropraktike. Kao doktor kiropraktike brinuo je i o kralježnicama ženske odbojkaške reperezentacije, bio glavni i odgovorni kiropraktičar na BEACH VOLEYBALL TOURNAMNET u  sklopu WORLD SERIES. Aktivno je sudjelovao na okruglim stolovima u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). 

Trenutni je član Hrvatskog udruženja kiropraktičara i © DAGC Deutsch-Amerikanische Gesellschaft für Chiropraktik e. V. ,te je inicijator i osnivač Kids Day-a  na području RH. 

 

S doktorom Šantekom možete kontaktirati i putem Facebooka: facebook.com/kiropraktika.hr.

Pacijenti koji pate od slijedećih stanja su kod nas na točnoj adresi:

 • Glavobolja
 • Nestabilnosti
 • Vrtoglavica
 • Bol u vratu
 • Bolna pokretljivost
 • Pogrbljeno držanje
 • Bol u rukama
 • Bol između lopatica
 • Križobolja
 • Išijas
 • Diskus hernija
 • Skolioza
Newsletter

Saznajte prvi pogodnosti i novosti - PRIJAVITE SE se na Kiromax newsletter!

Hvala, Vaša email adresa je zabilježena, provjerite e-mail kroz minutu i potvrdite Vaš zahtjev.  
  
Rezervirajte termin

Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku.

Telefon E-mail
  
  
RADNO VRIJEME
 • PONEDJELJAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • UTORAK I SRIJEDA:09:00 – 15:00
 • ČETVRTAK:15:00 – 18:30
 • PETAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • :
Kontakt

+385 (0)1 243-1116
Srebrnjak 18
Zagreb, Croatia 10000