Zašto nam se pacijenti obraćaju

Drugi razlozi dolaska kod kiropraktičara

Ako je uzrok dolje navedenim tegobama i stanjima kralježnica, tada kiropraktika ne samo da je indikativna, već i učinkovita u otklanjanju uzroka simptomima. Važno je za shvatiti da kiropraktika ne tretira i ne liječi dolje navedene medicinske dijagnoze, tegobe ili stanja, već se bavi otkrivanjem i korigiranjem segmenata na kralježnici, ali i svih ostalih zgobova koji nisu u svojoj optimalnoj funkciji ili optimalnoj poziciji.

Drugi razlozi zašto nam se pacijenti obraćaju:

Tinitus - Tinitus je osjet zvuka (zujanje ili šum) u uhu bez odgovarajućeg vanjskog podražaja.

Vertigo – Često problemi sa vratnom kralježnicom uzrokuju vertigo odnosno vrtloglavicu.

Nestabilnost - Osjećaj neravnoteže, nesigurnosti, nestabilnosti ili "pijanstva" nastaje kao posljedica vestibularne disfunkcije, neuromuskularne bolesti ili multiplog senzoričkog deficita.

Trzajna ozljeda vrata - Trzajna ozljeda vrata najčešće se događa prilikom prometnih nesreća ili drugih oblika taume, a što ranija kiropraktičarska intervencija je ključna za brz oporavak.

Bolovi u vratu - Bol nas upozorava, štiti i spašava; ima funkciju alarma u organizmu, stoga je bol u vratu upozorenje da nešto nije u redu

Bolovi i/ili trnci u ruci/rukama – Promjene u vratnoj kralježnici mogu uzrokovati bolovi i / ili trnce u ruci i / ili rukama, ponekad duž cijele ruke ili čak obje, a ponekad samo na jednom dijelu.

Karpalni tunel - Sindrom karpalnog kanala nastaje pritiskom na središnji živac (lat. nervus medianus) u području karpalnog kanala (lat. canalis carpi), a očituje se smanjenjem osjeta, parestezijama (trnci, peckanje), mišićnom slabošću i boli, u području šake i podlaktice.

Skolioza - Skolioza je stanje u kojem postoje deformacije i iskrivljenja kralježnice u lijevu ili desnu stranu.

Kifoza - Kifoza je stanje u kojem postoji fiziološka zakrivljenost prsnog dijela kralježnice.

Grba – Grba je zapravo vidljiva posljedica fiziološke zakrivljenosti prsnog dijela kralježnice odnosno kifoze.

Bolovi i / ili trnci u nozi / nogama - Promjene u donjem dijelu kralježnice mogu uzrokovati bolovi i / ili trnce u ruci i / ili rukama, ponekad duž cijele ruke ili čak obje, a ponekad samo na jednom dijelu.

Sportska ozljeda - Kiropraktika je prisutna na svim najvećim sportskim događajima pa je tako lista sportaša koji koriste takve usluge jako dugačka, što stranih ali i domaćih.

Upala uha - Mnoge neliječene upale uha prolaze same od sebe bez ikakvih komplikacija, ali dugotrajne upale ili upale koje se ponavljaju, mogu oštetiti bubnjić, strukturu srednjeg uha te u konačnici dovesti do trajnoga gubitka sluha.

Spondilolisteza – Spondilolistezom nazivamo klizanje kralješka prema naprijed u odnosu na donji segment kralježnice, a do kojeg dolazi zbog defekta jednog dijela kosti kralješka.

Spondiloartroza - Kada su uočljive degenerativne promjene na malim zglobovima kralješaka govorimo o spondiloartrozi.

Spondiloza - Spondiloza je pojam koji označava degenerativne promjene trupova kralješka i intervertebralnog diska koji mijenja svoj oblik i funkciju.

Osteofiti – Osteofitima nazivamo koštane promjene na trupovima kralježaka.

Trn u peti – Bol u peti često je uzrokovana statičkim poremećajima stopala kod kojih kiropraktika može biti od velike koristi.

Degenerativne promjene - Do degenerativnih promjena na kralješnici najčešće dolazi na mjestima najvećeg mehaničkog opterećenja i one su često dio prirodnog procesa starenja.

Pacijenti koji pate od slijedećih stanja su kod nas na točnoj adresi:

 • Glavobolja
 • Nestabilnosti
 • Vrtoglavica
 • Bol u vratu
 • Bolna pokretljivost
 • Pogrbljeno držanje
 • Bol u rukama
 • Bol između lopatica
 • Križobolja
 • Išijas
 • Diskus hernija
 • Skolioza
Newsletter

Saznajte prvi pogodnosti i novosti - PRIJAVITE SE se na Kiromax newsletter!

Hvala, Vaša email adresa je zabilježena, provjerite e-mail kroz minutu i potvrdite Vaš zahtjev.  
  
Rezervirajte termin

Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku.

Telefon E-mail
  
  
RADNO VRIJEME
 • PONEDJELJAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • UTORAK I SRIJEDA:09:00 – 15:00
 • ČETVRTAK:15:00 – 18:30
 • PETAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • :
Kontakt

+385 (0)1 243-1116
Srebrnjak 18
Zagreb, Croatia 10000