Ordinacija

Kiropraktika pomaže i kod nepravilnog držanja djece

Kiropraktika kao znanost o lokomotornom sustavu koja potiče i stimulira tijelo na samoiscjeljenje je odlična metoda pomoći za djecu. Odlaskom na kiropraktičarske tretmane sprječavaju se veća oštećenja  pomoću nježnih, neinvazivnih pokreta specijalno prilagođenih djeci

Često slušamo stručnjake koji nam govore o važnosti pravilnog držanja i tjelesne aktivnosti kod djece. Nepravilno držanje i nedostatak aktivnosti dovodi do poremećaja kralježnice, a posebno osjetljiva skupina su djeca koja su još uvijek  u razvoju. Sve promjene u lokomotornom sustavu događaju se u nekom trenutku. Prilikom rođenja, pokušaja puzanja i hodanja pa kasnije i  pada ( djeca u prosjeku do 6. godine života padnu 2000 puta)  može doći do nekih promjena koje kasnije utječe na cjelokupno zdravlje osobe.

Sjedenje, loše držanje, nedovoljna aktivnost

Djeca danas nose teške školske torbe koje čine čak trećinu njihove vlastite težine, nemaju naviku bavljenja tjelesnom aktivnosti, dugo i nepravilno sjede te igraju igrice i dugo gledaju televiziju. Sve ove naoko bezazlene situacije pogoršavaju cjelokupni lokomotorni sustav te dovode do raznih oštećenja kralježnice poput skolioze i kifoze, glavobolja nepoznatog podrijetla, bolova u leđima i sl.


Pogrbljeno držanje je jedno od najčešćih simptoma. Osim predugog sjedenja koje za nikoga nije dobro, djeca sjede i na nepravilnim i neergonomskim stolcima čime se opterećenje na kralježnicu dodatno gomila što na koncu dovodi do njezina oštećenja. Nepravilna i neadekvatna prehrana uz manjak aktivnosti uzrokuju pojavu pretilosti među osnovnoškolcima što je samo dodatni poticaj za redovite kontrole kralježnice te kiropraktičarske tretmane.


Kako kiropraktika pomaže djeci?
Kiropraktika kao znanost o lokomotornom sustavu koja potiče i stimulira tijelo na samoiscjeljenje je odlična metoda pomoći za djecu. Odlaskom na kiropraktičarske tretmane sprječavaju se veća oštećenja  pomoću nježnih, neinvazivnih pokreta specijalno prilagođenih djeci. Mnogi roditelji sve češće posežu za kiropraktičarskim tretmanima jer su individualno prilagođeni svakom djetetu, cjenovno prihvatljivi,  nježni su te se redovitim odlascima na tretmane najčešće u potpunosti gubi potreba za uzimanjem lijekova protiv bolova. Tretmani kralježnice kod djece postali su i alternativna metoda liječenja kolika te drugih probavnih problema. Primjećuju se pozitivne promjene koje se očituju u boljem držanju, prestanku glavobolja, boljem raspoloženju te poboljšanom imunološkom sustavu.


„Djeca koja redovito odlaze kiropraktičarima su u načelu zdravija, odlaze manje doktorima i uzimaju manje lijekova. Naša budućnost je ovisna o našoj djeci, a njihovo zdravlje o kralježnici“,
kaže dr. Michael Šantek.


Doktori kiropraktike su svjesni da današnji način života ima velik utjecaj na naše najmlađe. Djeca svojim kiropraktičarima dolaze na tretmane s veseljem. Oni ne znaju ništa o kiropraktici ni što je točno to što im doktor kiropraktike radi no znaju da se osjećaju bolje te da nemaju tegobe.


Naglasak u ordinacijama nije na simptomima već na optimizaciji funkcije kralježnice kao i na edukaciji kako pravilno sjediti i kako imati pravilno držanje. Izuzetno je važno naučiti djecu kako da to rade, pokazati im vježbe kojima će poboljšati držanje, poticati ih na kretanje i razne fizičke aktivnosti i voditi računa o njihovoj prehrani. Samo pravovremenom i kontinuiranom edukacijom i vježbama te odlascima na tretmane možemo prevenirati, izliječiti i spriječiti velika oštećenja kralježnice te potom živjeti zdrav život bez bolova i tableta.

 

Kiropraktika pomaže i kod nepravilnog držanja djece

Pacijenti koji pate od slijedećih stanja su kod nas na točnoj adresi:

 • Glavobolja
 • Nestabilnosti
 • Vrtoglavica
 • Bol u vratu
 • Bolna pokretljivost
 • Pogrbljeno držanje
 • Bol u rukama
 • Bol između lopatica
 • Križobolja
 • Išijas
 • Diskus hernija
 • Skolioza
Newsletter

Saznajte prvi pogodnosti i novosti - PRIJAVITE SE se na Kiromax newsletter!

Hvala, Vaša email adresa je zabilježena, provjerite e-mail kroz minutu i potvrdite Vaš zahtjev.  
  
Rezervirajte termin

Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku.

Telefon E-mail
  
  
RADNO VRIJEME
 • PONEDJELJAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • UTORAK I SRIJEDA:09:00 – 15:00
 • ČETVRTAK:15:00 – 18:30
 • PETAK:08:00 - 11:30, 15:00 - 18:30
 • :
Kontakt

+385 (0)1 243-1116
Srebrnjak 18
Zagreb, Croatia 10000