Zašto nam se pacijenti obraćaju

Cervikogena glavobolja

Ova vrsta glavobolje je vrlo zanimljiva sa kiropraktičarskog aspekta. Naime medicinska literatura tvrdi da je uzrokovana poremećajima u gornjem dijelu vratne kralježnice. Zbog oštečenja malih zgobova do neprirodne napetosti, a posljedica toga su bolovi. Kaže da oštećenje može nastati zbog naglih, brzih pokreta u vratu, dugotrajnog kroničnog, statičkog ili dinamičkog opterećenja vratne kralježnice, u sklopu degenerativnih promjena koja su također ubrzana statičkim poremećajima i ozljedama vratne kralježnice.

Kiropraktika otkriva i korigira statičke poremećaje

Istina je da osteoporoza, bolest malih zglobova, reumatske bolesti, infekcije, tumori ili traume mogu izazvati glavobolje, no najveći broj glavobolja je izazvano zbog poremećene statike, a tu je kiropraktika usko specijalizirana. Dakle prema tome, redovitim kiropraktičarskim tretmanima moguće je spriječiti takve promjene, a kod osoba koje pate od takvih glavobolja moguće je bitno utjecati na učestalost i intenzitet bolova pa čak i u potpunosti eliminirati iste.

Simptomi

Karakteristično za ovaj oblik glavobolje jest da bolovi počinju u bazi lubanje, odnosno u zatiljku. Cervikogena glavobolja je popraćena sa napetom i bolnom muskulaturom u vratu i ramenima uz ograničenu pokretljivost vratne kralježnice. Bol koja je opisana kao tupa se onda širi na jednoj polovici glave prema čelu, oku ili slijepoočnici. Ponekad uz glavobolju mogu se javiti i drugi simptomi kao primjerice ošamučenost, mučnina, šum u uhu, smanjena koncentracija, poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i depresija.

Konvencionalni pristup ovakvoj vrsti glavobolji uz standardne lijekove i injekcije su i injekcije botulinskog otrova, epiduralne injekcije kortikosteroida i kirurški tretman. Kiropraktika nudi nešto sasvim drugačije. A to je da svojim tretmanima i zahvatima vrati Vašu vratnu kralježnicu u optimalnu funkciju, korigira statičke i funkcionalne poremećaje, prirodno, neinvazivno i potpuno sigurno i bezbolno. Na Vama je da odaberete.

Rezervirajte termin

Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku.

Telefon E-mail
Radno vrijeme
  • PON 08:00 - 18:30
  • UTO 08:00 - 18:30
  • SRI 08:00 - 18:30
  • ČET 08:00 - 18:30
  • PET 08:00 - 18:30
Kontakt

+385 (0)1 243-1116
Srebrnjak 18
Zagreb, Croatia 10000